De 7 Voordelen Van Een Goede Nachtrust

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat we een langer leven kunnen leiden maar kent daarnaast nog een stuk meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het boosten van je geheugen, je wordt er creatiever van en ook je sportprestaties zullen beter worden.

We nemen de zeven belangrijkste voordelen van een goede nachtrust met je door.

1. Een langere levensduur

De eerste voordeel van een goede nachtrust is dat je je levensduur er mee kunt verlengen. Goed slapen is een belangrijk onderdeel om gezond oud te worden. Dit is bewezen met behulp van een onderzoek die in 2010 heeft plaatsgevonden.

Bij vrouwen die meer dan zesenhalf uur per nacht sliepen en vrouwen die minder dan vijf uur per nacht sliepen waren de sterftecijfers veel hoger dan bij vrouwen die een goede nachtrust hebben. Om je levensduur te verlengen is slaap dus een belangrijk onderdeel.

Wist je dat: je in de winter makkelijker wakker wordt en kunt opstaan met een Wake-up Light?

2. Boost je geheugen

Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je je geheugen een flinke boost geeft. Wanneer ons lichaam vermoeid raakt zal het geheugen automatisch een stuk minder goed werken. Met behulp van een goede nachtrust zorg je er daarom voor dat je geheugen weer een boost krijgt.

Heb je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie of een examen van school? Zorg dan dat je goed hebt geslapen zodat je geheugen optimaal werkt en jij de beste prestaties kan leveren.

Tip: lees ook onze 10 tips om makkelijker op te staan en wakker te worden in de ochtend

3. Je ziet er aantrekkelijker uit

Voldoende slapen zorgt er ook voor dat je er een stuk aantrekkelijker uit ziet. Bij vermoeidheid krijg je ogen die gezwollen zijn en het zorgt ook voor een vale huid. Ook creëer je minder cortisol wat ervoor zorgt dat je huid minder glad aanvoelt. Dit wil je natuurlijk allemaal voorkomen dus zorg ervoor dat je goed slaapt.

4. Makkelijker op gewicht komen

Een ander voordeel van een goede nachtrust is dat je een stuk makkelijker op gewicht kunt komen. Als je onvoldoende slaapt resulteert dit in het minder verbranden van calorieën en je krijgt meer trek door de hormonen die worden beïnvloed. Je kunt dan ieder denkbare dieet volgen maar zonder goede nachtrust zal je niet snel afvallen.

5. Je wordt een stuk creatiever

Voldoende slapen betekent ook dat je een stuk creatiever bent. Op het moment van slapen zullen je hersenen alles wat je die dag hebt ervaren een plek geven zodat je hoofd opnieuw ruimte krijgt voor de volgende dag.

Lees ook: Sneller in slaap met slaapmuziek

Heb jij creatieve taken op het lijstje staan zoals bijvoorbeeld het maken van een tekening of het schrijven van een nieuw boek zorg dan dat je goed hebt geslapen om goed resultaat te leveren.

6. Libido verhogen

Een veel voorkomende oorzaak van mensen met een te laag libido is een slechte nachtrust. Wanneer je slecht slaapt zal dit je libido verlagen. Dit gebeurt bij beide geslachten.

Wil je je seksleven een boost geven zorg dan dat je een uitstekende nachtrust hebt. Ben je een man dat profiteer je ook nog van het feit dat er meer testosteron wordt aangemaakt tijdens het slapen.

7. Nachtrust belangrijk voor sporters

Als je veel bezig bent met sport is naast het leveren van sportprestaties en het innemen van juiste voeding nachtrust ook een belangrijk onderdeel. Wanneer je goed uitgerust bent kun je de beste prestaties leveren en daarnaast hebben ook de spieren slaap nodig want op dat moment herstellen deze zich.

Dus ben jij een fanatiek sporter zorg er dan voor dat je een goed slaapritme hebt.

Dit is ook interessant voor jou:

  1. Slapen met oordoppen: De voor- en nadelen
  2. Meer energie door een lekker powernapje te doen
  3. Veel sneller in slaap vallen? Lees onze Dodow Review

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie