Moeite met opstaan in de winter? Deze 5 tips geven direct resultaat!

Heb jij moeite met opstaan in de winter? Voelt je bed uitkomen in de winter als een hele opgave? Dat begrijpen wij helemaal. Het is nog donker buiten en misschien nog vervelender: de kou als je je bed uit stapt.

Als jij moeite hebt om in de koude maanden je bed uit te komen, lees dan zeker onze tips even door. Want met deze tips kun je óók in de winter met gemak je bed uit!

Met deze 5 Tips kun je gemakkelijk je bed uitkomen in de winter!

Onderstaande tips gaan je helpen om makkelijker je bed uit te komen in de winter. Het begint met beter slapen in de winter zodat je ook makkelijker opstaat.

En.. Opstaan moeten we toch, dus laten we het vooral zo comfortabel mogelijk maken!

1. Zorg dat je iets hebt om je bed voor uit te komen

Als je makkelijker je bed wil uitkomen is het belangrijk om iets te hebben waar je naar uit kunt kijken. Zorg bijvoorbeeld voor een fantastisch ontbijt, je kunt het ‘s avonds al klaarzetten zodat je er ‘s morgens minder tijd aan kwijt bent.

Leuk werk kan ook motiverend zijn om voorop te staan, maar je kunt ook iedere ochtend de tijd nemen voor iets wat jij echt heel fijn vindt om te doen; een hoofdstuk lezen, een aflevering kijken van je favoriete serie, een rondje wandelen om te genieten van de natuur of lekker de tijd nemen om te journalen. Een fijne ochtendroutine kan ook wonderen doen.

Zodra jij je ochtend inricht met dingen die jij leuk vindt, of als je werk hebt waar je écht van geniet is het makkelijker om makkelijker je bed uit te komen. Oók in de winter.

2. Makkelijker je bed uitkomen in de winter met een wake-up light

Om wakker te worden in de donkere maanden is een wake-up light een perfecte uitvinding. Op de tijd die jij instelt gaat de wake-up light langzaam aan (eventueel in combinatie met radio of vogelgeluiden) zodat jij lekker rustig wakker kunt worden, mét licht.

Op deze manier hoef je niet meteen een grote lamp aan te doen waardoor je het gevoel hebt verblind te worden maar kun je lekker rustig wakker worden. Wij staan hierdoor in ieder geval een stuk makkelijker op!

Weet je niet welke wake-up light het beste is? Wij zochten het voor je uit. Bekijk de 3 beste wake-up lights >>

3. Leg een vloerkleed naast je bed

Geen vloerbedekking op de slaapkamer? Dan is het een absolute aanrader om een lekker, zacht vloerkleed naast je bed te leggen. Als je eenmaal gewekt bent door je wake-up light kun je vervolgens je bed uit stappen op een zachte, warme ondergrond. Dat is toch net wat beter dan een koude vloer.

bed uitkomen winter

4. Zorg dat je ochtendjas en sloffen binnen handbereik zijn

Als je eenmaal op je zachte vloerkleed beland bent, zorg dan dat je meteen een ochtendjas om je heen kunt slaan en sloffen aan kunt doen zodat je je warmte niet verliest. Je kunt lekker in je ochtendjas naar de badkamer lopen om..

5. Neem ‘s morgens een warme douche

..een warme douche te nemen! Niets fijner dan de dag beginnen met een warme douche. Zeker als het buiten koud en donker is. Het is een fijne manier om wakker te worden én op te kunnen warmen. Al moeten we zelf bekennen dat wij, ook in de winter, toch wel fan zijn van een koude douche.

Net voor je de douche uit gaat lekker even afspoelen met koud water zodat je niet in de lome warmte blijft hangen maar meteen lekker fris bent. Dat koude water is (vinden wij) overigens ook prima te hebben na een warme douche.

Dat koude douchen heeft overigens ook nog meerdere gezondheidsvoordelen, benieuwd welke dat zijn? Lees dan: 5 Gezondheidsvoordelen van koud douchen >>

Bonustip voor jou en je partner

Heb je een partner? Dan is het ook wel eens lekker om de ander koffie te laten zetten en dit samen op bed op te drinken (eventueel met dat lekkere ontbijtje erbij? ;)).

Een fijne manier om samen wakker te worden; toch nog lekker even onder de dekens maar wel met een verse kop koffie. Een beter begin van de dag is er niet, toch? Daarna kun je lekker je bed uitspringen, douchen, ontbijten en beginnen met je dag.

Ik weet wat je denkt en je hebt ook gelijk: ochtendseks is óók een goede manier om goed op te warmen om vervolgens warm en voldaan op te staan. Moet je wél wat eerder je wekker zetten. 😉

Heb jij nog een tip om makkelijker je bed uit te komen in de winter?

We hopen natuurlijk dat deze tips ook jou gaan helpen om je bed uitkomen in de winter net wat makkelijker te maken. Heb jij nou nog een tip die niet mag ontbreken aan dit lijstje? Laat het dan zeker even weten in een reactie! We horen het graag!

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie