4 tips tegen muggen in je slaapkamer welke super effectief zijn

Hoor jij de muggen in het holst van de nacht ook om je oren zoemen. Daar wil je natuurlijk iets aan doen omdat het je behoorlijk wakker kan houden. Er is immers niets irritanter dan dat gezoem om je oren. En wakker worden met jeukende bulten..

Tijd voor een paar effectieve tips tegen muggen op de slaapkamer. Hiermee ga je die vervelende muggen voor eens en altijd op een flinke afstand houden.

Als muggen jouw nachtelijke rust ook verstoren is het slim om verder lezen. Want vandaag deel ik hier de beste tips om af te rekenen met muggen en ze voor de rest van de zomer flink op afstand te houden.

Zodat jij weer kunt genieten van een welverdiende en nodige nachtrust.

Tip 1: Onder een klamboe slapen tegen muggen

De een heeft meer last van muggen dan de ander. Het is maar net waar je woont. Als je langs het water, op het land of in een groene buurt woont heb je vaak meer last dan in de stad.

Maar in de regel kan iedereen evenveel last ervaren. Een van de meest eenvoudige manieren om muggen op afstand te houden is de klamboe.

Door onder een klamboe te slapen geef je muggen niet de kans om bij je in de buurt te komen of je te prikken. Een klamboe is gemaakt van fijn gaas en heb je in verschillende soorten, maten en modellen.

Je hebt dus ook een ruime keuze in welke klamboe jij kwijt kunt of wilt gebruiken. Als je onder een klamboe
wilt slapen helpt het om muggen op afstand te houden.

Maar het probleem van de muggen is er niet mee opgelost. De muggen vliegen immers nog altijd door de kamer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij ongestoord kunt slapen tijdens de nachten. En daar werkt
de aloude klamboe prima tegen.

Tip 2: Gebruik een ventilator tegen de muggen

De kans dat je een ventilator aan hebt staan tijdens de warme dagen is bijna vanzelfsprekend. En het is vaak ook de reden dat je juist in die nachten geen last van muggen hebt.

Het laten draaien van een ventilator is dus de perfecte oplossing om muggen bij je weg te houden. Een mug kan immers niet tegen de wind vliegen doordat ze zo licht zijn. Ook houden muggen niet van koude luchtstroom.

Een ventilator of airco houdt muggen dus prima op afstand en uit je buurt.
De plafondventilator is het meest effectief doordat deze voor een volledige luchtstroom in de hele slaapkamer zorgt.

De muggen houden zich hierdoor verscholen of zoeken een uitweg. Daardoor is de overlast die je van muggen zal ondervinden minimaal.

Tip 3: Gebruik Citronella tegen muggen

Als je op zoek bent naar een middel waar je elke mug mee kunt verjagen is citronella de oplossing. Met citronella hou je elke mug op afstand. Je hebt verschillende mogelijke toepassingen.

Zo kun je citronella voor de huid kopen of kun je geurkaarsen kopen. Verder zijn er ook verschillende soorten verspreiders die je in een wand-contactdoos moet stoppen.

Deze geven gedurende dag en nacht een bepaalde hoeveelheid geur af.
Heb je geen citronella in huis maar wel citroen of citroensap in een flesje?

Dan kun je dit ook gebruiken om muggen op grote afstand te houden. Deze methode kun je ook nog eens veilig gaan toepassen.

De muggen hebben een hekel aan de geur van citroen. Dat zorgt ervoor dat ze het niet in hun hoofd halen om bij jou in de buurt te komen of te prikken.

Tip 4: Plaats horren in je ramen en deuren

Er zijn tegenwoordig prachtige toepassingen van horren om muggen en ander ongedierte buiten de deur te houden. Je kunt ze hierdoor gemakkelijk voor ramen plaatsen of voor een deur.

Zo voorkom je dat muggen naar binnen kunnen. Het is wel belangrijk dat je de horren gedurende de dag laat zitten voor de ramen en deuren. De mogelijkheden die het meest voorkomen zijn vaste horren voor ramen en deuren.

Maar ook de horren met klittenband werken uitstekend als je deze goed toepast.
Wanneer je ervoor kiest om horren te plaatsen is het belangrijk om elk raam en elke deur hiervan te voorzien. Anders heeft het een verkeerde uitwerking.

Want je laat aan de ene kant de muggen en de andere vliegen binnen die er vervolgens niet meer uit kunnen.

Conclusie

Je hebt nu verschillende tips gekregen om weer van je nachtelijke rust te genieten.

Je kunt deze natuurlijk ook samen toepassen. Hierdoor voorkom je absoluut dat muggen je huis in komen en je nachtrust zullen verstoren.

En de ervaring leert dat meerdere tips toepassen het beoogde resultaat aanzienlijk zal verhogen. Met name voor mensen die last krijgen van een allergische reactie is het verstandig om deze tips
toe te passen tijdens de zomermaanden.

Zo voorkom je grote jeukende bulten of een nachtrust die is verstoort.

Heb jij nog tips tegen muggen? Dan horen we die graag van je! ????

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie