Maak je slaapkamer lente klaar met deze 7 tips

De lente hangt in de lucht: tijd om je slaapkamer lenteklaar te maken dus! Ik vind het altijd heerlijk om onze slaapkamer weer grondig aan te pakken en dingen te veranderen zodra we het voorjaar ingaan.

Andere kleuren, andere accessoires; alles in het thema van de lente. Hierdoor lijkt het telkens opnieuw alsof we een hele nieuwe slaapkamer hebben. Heerlijk is dat!

Hoe ik het aanpak? Ik deel het graag met je!

7 Tips om je slaapkamer lente klaar te maken!

Ook last van lentekriebels? Ga dan lekker aan de slag met onderstaande tips om jouw slaapkamer lente klaar te maken!

1. Begin met een grote schoonmaak

Als ik íéts fijn vind, is dat het doen van een grote schoonmaak. Alles grondig poetsen, opruimen en de slaapkamer klaarmaken voor de lente. Het dekbed lekker laten uitwaaien in de lentezon, het matras helemaal goed schoonmaken en ga zo maar door. Om echt het lentegevoel te krijgen kan het fijn zijn om je slaapkamer eens flink onder handen te nemen!

2. Nieuw dekbedovertrek

Een simpele tip om je slaapkamer meteen een heerlijke lentesfeer te geven is een nieuw dekbedovertrek. Bij Dekbed Discounter hebben ze leuke én goedkope dekbedovertrekken met heerlijke printjes voor de lente.

Wat ik zou doen is een kleur kiezen die je vaker terug laat komen in je slaapkamer zodat je alles mooi in één lijn hebt en alles op elkaar is afgestemd.

Wat er ook altijd leuk uitziet is kleine kussentjes op bed, die dan uiteraard ook weer matchen bij de kleur van je nieuwe dekbedovertrek.

Tip: vanaf de lente wordt het weer warmer en dat kan voor een benauwde slaapkamer zorgen. Met een ventilator voor de slaapkamer zorg je voor een frisse nachtrust!

3. (Droog)bloemen om je slaapkamer lente klaar te maken

Bloemen geven natuurlijk altijd een fijn lentegevoel. Maar als je nou geen zin hebt om elke week een dorre bos bloemen op je slaapkamer te hebben, zijn droogbloemen de uitkomst.

Droogbloemen heb je tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren dus altijd iets wat past bij jouw smaak en slaapkamer. Je kunt 2 kleine bosjes op de nachtkastjes plaatsen of bijvoorbeeld één grotere op een lage kast.

4. Lente accessoires

Zelf houd ik ervan om accessories regelmatig af te wisselen en te matchen met het seizoen. In de winter kies ik bijvoorbeeld voor leuke kaarsenhouders, fleece deken of leuke frutsels. Zodra de lente in aantocht is gaan deze accessoires in een doos en komen de lente spullen tevoorschijn.

Kaarshouders worden vervangen door kleine plantjes, het fleece deken wordt vervangen door een dun sprij en ik kies voor vaasjes in de kleur van de slaapkamer.

Het leuke hiervan is dat je helemaal het gevoel krijgt een nieuwe slaapkamer te hebben. En dat telkens twee keer per jaar. Je kunt bijvoorbeeld ook twee soort lampenkappen aanschaffen voor de lampjes op je nachtkastje en deze afwisselen in het voor- en najaar.

5. Vervang je vloerkleed

Ook in de lente kan een vloerkleed heel prettig zijn. Maar als je toch je slaapkamer lenteklaar wil maken, is het een optie om je vloerkleed te vervangen.

In plaats van een dik, hoogpolig vloerkleed, kun je kiezen voor een dunner kleed. Dit ziet er meteen minder winters uit en zo heb je toch nog iets zachts onder je voeten als je je bed uitstapt.

Kies voor een neutrale, lichte kleur die aansluit bij de rest van de slaapkamer.

6. Kleur afwisselen met lichte tinten

Om de lente echt te verwelkomen en terug te laten komen in je slaapkamer is het slim om te kiezen voor kleuren die je afwisselt met lichte tinten. De lichte tinten geven een fijne, rustige sfeer aan de slaapkamer.

Het gebruik van kleur maakt het juist speels en helemaal lente ready. Kies voor je je slaapkamer lenteklaar gaat maken een 1 of 2 kleuren uit die mooi bij elkaar matchen. In deze kleuren kun je de accessoires aanschaffen.

Houd de rest van de slaapkamer in lichte tinten zodat het niet te druk wordt en je een goede balans behoudt.

7. Een nieuw likje verf

Wil je nou echt all in gaan om jouw slaapkamer lenteklaar te maken? Dan kun je natuurlijk altijd overwegen om de muren een andere kleur te geven in een frisse kleur.

Ook gebruik van behang kan al veel verschil maken in hoe je slaapkamer oogt. Dit is natuurlijk wel even een klusje, maar als je er al langere tijd over nadenkt, is dít het moment!

Slaapkamer lenteklaar: wat ga jij doen?

Ik heb door het schrijven van deze blog weer helemaal zin om de slaapkamer onder handen te nemen en lente sferen in huis te brengen. Ik ben benieuwd wat jij gaat doen om jouw slaapkamer klaar te maken voor de lente. Laat je het ons weten?

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie