Slaapkamer feng shui inrichten, hoe pak je het aan? 5 tips!

Voordat we tips met je delen om je slaapkamer feng shui in te richten, leggen we graag in het kort uit wat feng shui nou eigenlijk is.

Feng shui is een eeuwenoude Chinese leer, waarin een goede energie in huis centraal staat. Er zijn verschillende manieren om de feng shui energie in balans te houden; bijvoorbeeld doormiddel van de manier van inrichten en de kleuren of materialen die gebruikt worden. Energie kan bijvoorbeeld worden geblokkeerd door meubels die – volgens de feng shui – niet goed staan en verkeerd gebruik van kleuren en materialen.

Door je huis middels de feng shui methode in te richten, kan de energie beter stromen en creëer je meer balans en harmonie.

Je slaapkamer feng shui inrichten

Juist omdat de slaapkamer één van de kamers is waar je veel uren doorbrengt, is het belangrijk dat deze op een goede manier is ingericht zodat jij ook echt tot rust komt en goed kunt slapen.

Je slaapkamer feng shui inrichten kan hierbij helpen. Hoe je dat doet? We delen 5 tips met je!

1. Zorg voor het juiste bed op de juiste plaats

Je slaapkamer feng shui inrichten begint bij je bed, hierbij zijn een aantal dingen belangrijk:

  • Een ‘goed’ bed heeft een stevig hoofdeinde, bijvoorbeeld van hout of gestoffeerd materiaal zodat je hoofd goede bescherming heeft als je ligt te slapen.
  • Een degelijk matras en een goed hoofdkussen zodat je lichaam goed ondersteund wordt.
  • Zorg dat de energie rondom het bed goed kan stromen; een bed met lades eronder wordt afgeraden.
  • Zet het bed vrij van de muur, zorg het liefste voor even veel ruimte aan beide zijdes an het bed.
  • Zet het bed zo ver mogelijk van de deur, maar zorg er wel voor dat je vanuit het bed de deur zien.

2. Synchroniciteit creëren met je nachtkastjes

Plaats naast het hoofdeinde, links en rechts van het bed dezelfde nachtkastjes; bijvoorkeur met een ronde vorm. Zorg ervoor dat de aankleding van beide nachtkastjes er ongeveer hetzelfde uitziet, denk aan hetzelfde nachtlampje, hetzelfde plantje of een soortgelijk beeldje. Op deze manier creëer je synchroniciteit en evenwicht wat goed is voor de energie.

Daarbij zorgt dit voor saamhorigheid waardoor er gelijkheid tussen jou en je partner ontstaat.

3. Zorg voor rustige en schone omgeving

De slaapkamer is bedoeld voor rust. Om een rustige en fijne energie te behouden is het belangrijk om de kamer op een subtiele manier aan te kleden. Zorg ervoor dat er niet teveel meubels en frutsels staan maar zorg voor een minimalistisch interieur zodat je ook echt tot rust komt en kunt ontspannen in de slaapkamer. Ook kan hierdoor de energie beter stromen.

Om diezelfde reden is het van groot belang dat de slaapkamer schoon en opgeruimd is. Is jouw slaapkamer altijd een rommel? Dan kan dit erg belemmerend zijn – het belemmerd immers je energie al zodra je er in wakker wordt. Ruim regelmatig op en leg kleding die je niet meer draagt in een wasmand (het liefst buiten de slaapkamer).

Regelmatig schoonmaken en poetsen is dus van belang als je in je slaapkamer een goede feng shui energie wilt behouden.

4. Schilderijen en foto’s aan de muur

Wil je je slaapkamer graag aankleden met leuke foto’s of kunst aan de muur? Dat is zeker een goed idee! Kies het liefste wel voor een rustgevend schilderij of kunstwerk. Een foto of kunstwerk van de natuur is een goede keuze.

Probeer water wel te vermijden en kies een foto waar de zon op schijnt. Dit geeft een betere energie af dan bijvoorbeeld een dorre herfstboom of winterlandschap – hoe mooi het ook kan zijn.

Je kunt ook een foto of afbeelding ophangen van één van je favoriete plaatsen of een leuke quote die jou positief motiveert.

Foto’s van jou en mensen die je liefhebt kun je ook plaatsen in de slaapkamer – let er echter wel op dat niet heel je slaapkamer volhangt met mensen die jou ‘aankijken’. Dit kan erg overweldigend zijn en het gevoel geven dat je in de gaten wordt gehouden.

Het belangrijkste is dat het een positieve uitstraling heeft en jou een goed gevoel geeft.

Tip: En wil je nou echt lekker wakker worden? Hang het schilderij of de foto dan op een plek die jij het eerste ziet als je wakker wordt.

5. Gebruik de juiste kleuren

De slaapkamer dient voor rust. Zorg ervoor dat dit ook in de kleuren terug komt. Het beste kun je pastelkleuren gebruiken zoals: lichtblauw, -groen, -geel, -roze, lavendel, wit of gebroken wit.

Hoewel rustgevende kleuren belangrijk zijn, kan een vurige kleur in de slaapkamer ook gunstig zijn voor de energie. Een vurige kleur kan namelijk zorgen voor meer energie in je carrière en het ontvangen van erkenning. Ook op het romantische vlak is een vurige kleur gunstig. Vurige kleuren zijn:

  • Rood
  • Paars
  • Oranje
  • Geel
  • Roze

Wat je kunt doen is een lichte kleur combineren met een vurige kleur die je in accenten terug laat komen in de slaapkamer zodat je een mooie balans hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet overweldigd wordt door de fellere kleuren.

Aarde elementen zijn op de slaapkamer ook erg gunstig, dit zorgt voor stabiliteit. Voorbeelden van aardekleuren zijn lichtgeel, bruinig, taupe en beige.

Richt je slaapkamer feng shui in!

Als je een goede feng shui energie in je slaapkamer wilt is het belangrijk dat je de slaapkamer op een manier inricht dat er balans en synchroniciteit is en dat de energie goed kan stromen.

Houd het minimalistisch, vermijd rommel en viezigheid, kies de juiste kleuren en bekleding en zorg er vooral voor, dat jij je er goed voelt!

Wil je meer lezen over feng shui en waarom het zo belangrijk is dat je slaapkamer (en huis 😉 opgeruimd en op orde is? In het boek Weg met de warboel wordt op een eenvoudige en laagdrempelige manier alles uitgelegd over feng shui en na het lezen van een paar hoofdstukken, wil je spontaan gaan opruimen. Geen grapje!

Ga jij je slaapkamer aanpassen na het lezen van dit artikel? Laat het in een reactie weten!

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie