Natuurlijk Wakker Worden Met Een Wake-Up Light

Met behulp van een wake-up light kun je natuurlijk wakker worden zoals het wordt. Er wordt een zonsopgang nagebootst dat ervoor zorgt dat je lichaam in een rustig tempo ontwaakt. Hier gaat vaak een minuut of 30 overheen.

We leggen je uit hoe het wakker worden met licht werkt, wat een wake-up light nou precies is en welke pluspunten het allemaal met zich meebrengt.

Uitgerust wakker worden met natuurlijk licht

Normaal gesproken begint de wereld op gang te komen wanneer de zon opkomt en het licht wordt. Zodra de zon ondergaat en het donker wordt is het tijd om te rusten. Het lichaam is van nature gewend aan deze veranderen van licht en daardoor kunnen we ons gezond en uitgerust voelen.

Dit patroon is erg belangrijk om goed te kunnen functioneren. Echter is het tegenwoordig heel anders. Er wordt gewerkt in nachtdiensten, beginnen vroeger zodat we in de middag al klaar zijn en zelfs overwerken omdat we onze taken niet af hebben wordt de standaard.

Om alsnog tot rust te komen kun je de verandering van licht nabootsen met een wake-up light. Dit product zal in een laag tempo het lichtintensiteit verhogen waarop jouw lichaam zich kan voorbereiden om natuurlijk op te staan.

Je zult merken dat je meer energie wakker wordt.

Check hier de beste wake-up light van 2022 en haal het beste in huis voor maximaal effect.

Wat is een wake-up light?

Een wake-up light zorgt ervoor dat je in een laag tempo wakker wordt. Er wordt een natuurlijk zonlicht nagebootst die langzaam feller wordt. In de meeste gevallen zal het licht eerst rood kleuren en vervolgens zal het langzaam veranderen naar geel licht.

Dit is een natuurlijke manier van wakker worden zoals het eigenlijk bedoelt is. Door wakker te worden met een wake-up light in plaats van een wekker met een luide toon zul je merken dat je meer energie zult hebben.

Als je toch behoefte hebt aan een wek geluid zijn de meeste lichtwekkers uitgerust met diverse natuurgeluiden zoals fluitende vogels.

De pluspunten van een wake-up light

Het gebruik maken van een wake-up light brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. De grootste pluspunt is natuurlijk dat je lichaam op een rustig tempo zal ontwaken waardoor je met meer energie de dag kunt beginnen.

Maar je kunt er nog veel meer mee. Zo kun je ook wekgeluiden instellen die bijvoorbeeld de natuur nabootsen. Zo wordt je met glimlach wakker. Je kan ook kiezen om een radiozender in te stellen die zal gaan afspelen op de ingestelde tijd.

Tip: Lees ook onze 10 tips om makkelijker op te staan en je dag te beginnen.

Verder kun je een wake-up light ook gebruiken als nachtlampje waardoor je hem eenvoudig naast je bed kunt zetten. Als je het product gaat gebruiken zul je er al gauw achter komen dat er eigenlijk geen nadelen aan zitten.

Het werkt echt en het zorgt voor meer energie. Als er dan toch iets genoemd moet worden is het de aanschafprijs. De prijzen van een lichtwekker kunnen vrij hoog zijn maar daar krijg je dus veel voor terug. Een ideale investering in jezelf en je energie door de dag.

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie