7 Voordelen Van Naakt Slapen: Zo gezond is slapen zonder kleding

Naakt slapen is voor de een de heilige graal terwijl anderen toch hun cozy pyjama, nachthemd of t-shirt of in elk geval ondergoed aanhebben. Maar wist je dat naakt slapen eigenlijk heel gezond is?

Slapen zonder kleding geeft je namelijk een paar voordelen welke je slaapkwaliteit én gezondheid verbeterd.

Best gek dat slapen met kleding aan.

Voor de een is het gewoonte en voor de ander geeft het een comfortabel gevoel. Je kunt je afvragen of wij Nederlanders niet een beetje preuts zijn geworden of ons onzeker voelen.

Maar vaak heeft het daar maar weinig mee te maken. Je voelt je zonder kleding tot veel vrijer, ontspannener en op je gemak dan met kleding in je eigen bed? Zo kan kleding dragen je nachtrust zelfs verstoren.

Tot daar en niet verder! Want zonder de voordelen te weten zul je ook niet overtuigd raken. Daarom volgen hier drie redenen waarom jij echt eens moet proberen om naakt te slapen.

1. Zonder kleding slaap je veel beter

Het is misschien even wennen dat slapen zonder kleding. Maar dat heeft meer met het gevoel te maken. Als je eenmaal aan het gevoel gewend bent zul je veel beter slapen. En dat is precies wat slapen zonder kleding met je doet.

Het lichaam is beter in staat om de warmte te reguleren dan als je wel kleding draagt. Je komt door de warmteregulatie makkelijker in de diepe en effectieve slaap. Dit komt omdat melatonine wordt aangemaakt waardoor je sneller in slaap zult vallen.

Ook te kamertemperatuur speelt een belangrijke rol. De beste slaaptemperatuur is 17 graden. Als je ervoor kunt zorgen dat een slaapkamer rond deze temperatuur blijft slaap je naakt dus nog beter.

Wist je trouwens dat koel en naakt slapen zorgt dat je makkelijker kan afvallen. Dat is dus nog een reden om naakt op een koele kamer te slapen.

2. Zonder kleding heb je een betere lichaamstemperatuur.

Als je tijdens het slapen slaapkleding of ondergoed draagt zal je lichaam op verschillende, met name intieme plekken, de warmte niet goed of volledig kwijt kunnen.

De kans op mogelijke infecties neemt hierdoor aanzienlijk toe. Het is daarom aan te raden om zonder kleding te slapen.

Daarnaast kan het bij mannen zorgen dat de sperma kwaliteit zal afnemen wanneer er (strak) ondergoed wordt gedragen.

Het is dus niet alleen in de nacht belangrijk om een goede keuze in het soort ondergoed dat je draagt te maken. Maar ook in het dagelijkse leven.

3. Zonder kleding is slapen veel gezonder voor je lichaam.

Wanneer je kiest om naakt te slapen maakt een lichaam belangrijke stoffen aan. Een van de stoffen is de natuurlijke stof melatonine. Deze bevorderd de slaap aanzienlijk. Daarnaast maakt je lichaam veel meer groeihormonen aan die essentieel zijn voor onze gezondheid.

Het groeihormoon is van groot belang voor onze spieren en botten. Het bevordert de groei en versterkt of herstelt je sneller na een intensieve dag.

Waar je het ook zal merken is aan de bloedsuikerspiegel die beter in balans zal zijn. Dat heeft een goed herstellend vermogen voor de hard en bloedvaten. Daardoor heb je een actief en energiek gevoel.

Zoals je hebt gelezen liegen de voordelen er niet om. Het is daarom belangrijk om er echt voor te kiezen je slaapkamer aan de kant te gooien. Geef het een kans, zelfs als het in het begin even wennen zal zijn. Want het helpt om je gezonder te voelen.

Slaap jij naakt of overweeg je het na dit artikel?

Laat het ons weten in de comments!

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie