9 Hulpmiddelen die je helpen om goed te kunnen slapen

Het zou toch fijn zijn als je in bed ligt, je ook direct in slaap valt, niet dan? Voor velen is dit meer een wens dan dat het werkelijkheid is. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen om sneller in slaap te vallen. Benieuwd wat voor hulpmiddelen om goed te slapen wij aanraden? Lees snel verder! 

Verschillende soorten hulpmiddelen om de nachtrust te verbeteren

Er zijn onwijs veel verschillende soorten hulpmiddelen om goed te slapen. We delen er in dit artikel 9; de één wat voor de hand liggender dan de ander, maar allemaal kunnen ze ondersteuning bieden om goed te slapen. Maak gebruik van deze tips en probeer hetgeen uit wat jou aanspreekt.

1. Slaapmasker

Het gebruik van een slaapmasker zorgt ervoor dat het volledig donker is in de slaapkamer. Dit kan ervoor zorgen dat je ook sneller in slaap valt. Een goedkoop en simpel hulpmiddel om sneller in slaap te vallen als je gevoelig bent voor licht. Slaapmaskers zijn er in hele eenvoudige uitvoeringen, maar zijn ook steeds luxer verkrijgbaar, zoals onderstaand model.

2. Een comfortabel kussen

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je een kussen hebt waar je prettig op ligt. Belangrijk is dat je nek voldoende ondersteuning krijg en dat je een prettige slaap houding kunt aannemen. 

Lees hier waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een goed kussen

3. Dodow

De Dodow lamp is een perfect hulpmiddel om rustig in slaap te vallen. Het is een kleine schijf met een blauw lampje. Het lampje schijnt op het plafond en wordt steeds feller en vervolgens weer minder fel, het is de bedoeling dat je inademt als het licht feller wordt en uitademt wanneer het wegebt.

Op deze manier kun je volledig tot rust komen door rustig te ademen en de kans is groot dat je vanzelf in slaap valt. Je kunt de Dodow instellen op 8 of 20 minuten.

Lees ook onze review over de Dodow Sleep Aid

4. Oordoppen

Last van geluiden omdat je bijvoorbeeld in de stad woont? Een simpele manier om dit te dempen is het gebruik van oordoppen. 

5. Wake up light 

Je zou zeggen dat een ‘wake up light’ – zoals de naam al zegt – bedoeld is voor in de ochtend. Echter hebben de meest nieuwe wake up lights ook een functie die zonsondergang nabootsen waardoor jij op een rustige manier in slaap kunt vallen.

Bekijk ook: De beste wake-up lights en lichtwekkers van 2022!

6. Somnox slaaprobot

Een slaaprobot kan erg fijn zijn als je moeite hebt om in slaap te komen. Je kunt de Somnox slaaprobot tegen je aanhouden als je in bed ligt zodat je lekker ontspannen kunt slapen.

De slaaprobot beschikt over een ademhalingsfunctie en rustgevende muziek. Via een app kun je jouw persoonlijke voorkeuren instellen, ideaal!

>> Meer informatie over de Somnox slaaprobot

7. FitBit

Via een FitBit kun je je slaap tracken waardoor je duidelijk inzicht krijgt in jouw slaappatroon. Hierdoor zie je precies hoe lang je slaapt, hoe diep je slaapt en wanneer en hoe vaak je ‘s nachts wakker wordt.

Daarnaast kun je instellen dat je ‘s avonds op een door jou ingestelde tijd een herinnering krijgt om te gaan slapen, je kunt de ‘relax functie’ op je FitBit gebruiken om je 2 of 5 minuten te focussen op je ademhaling waardoor je ontspannen in slaap valt en via een subtiele trilling kun je door je FitBit gewekt worden. 

Goed om te weten: De straling van een FitBit kan een negatieve invloed hebben op de nachtrust. Merk jij dat je onrustig slaapt met een FitBit om je pols? Dan kun je het beter af doen ’s nachts.

8. Slaapcursus

Het stappenplan Perfect slapen in 7 stappen is ontwikkeld om de nachtrust te verbeteren. Het helpt je van slapeloosheid af te komen, goed door te slapen en makkelijk in slaap te komen.

In het stappenplan leer je hoe je de juiste hormonen op het juiste moment aanmaakt, hoe je je biologische klok juist kunt ‘instellen’ en natuurlijke schommelingen van je lichaamstemperatuur te herstellen.

9. Een goed matras

Word je ‘s morgens wakker met spierpijn of slaap je niet goed? Het kan zijn dat je matras toe is aan vervanging of niet helemaal bij je past.

Een goed matras is van groot belang voor een goede nachtrust. Het is even een investering, maar als je daardoor weer goed slaapt én jaren vooruit kunt is dat absoluut de moeite waard.

Lees meer: Nieuw Matras Kopen? Let op Deze 5 punten!

Welk hulpmiddel ga jij gebruiken?

Een goede nachtrust is van groot belang. Het zorgt ervoor dat je ’s morgens uitgerust wakker wordt en dat je lichaam heeft kunnen herstellen en opladen. Daarnaast functioneer je stukken beter als je goed geslapen hebt.

Als je momenteel kampt met slaapproblemen, kunnen bovenstaande hulpmiddelen ondersteuning bieden. Hulpmiddelen om goed te slapen zijn er genoeg, alleen is het wel belangrijk dat je iets aanschaft wat ook echt bij je past.

Welk hulpmiddel gebruik jij om goed te kunnen slapen?

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie