Feng-shui: 11 dingen die je beter NIET kunt plaatsen in de slaapkamer

We schreven al een artikel met 5 tips hoe je je slaapkamer volgens de feng-shui kunt inrichten. Echter zijn er absoluut ook zaken die je beter niet kunt doen of plaatsen in de slaapkamer om de feng-shui energie optimaal te houden. Welke dingen dat zijn, dat lees je in dit artikel.

Feng-shui op de slaapkamer

Het is gunstig om te weten hoe je je slaapkamer kunt inrichten volgens de feng-shui methode omdat dit zou zorgen voor een positieve energie waardoor je goed kunt slapen. Onderstaande dingen kun je beter uit de slaapkamer houden om de energie te optimaliseren.

1. Spiegels

Spiegels op de slaapkamer kunnen beter vermeden worden omdat ze veel energie uitstralen wat een ongunstig effect kan hebben op de nachtrust. Als volledig vermijden dit niet mogelijk is, dek het dan af met bijvoorbeeld een doek.

2. Planten en bloemen

Planten en bloemen bevatten veel energie en kunnen daarom beter niet op de slaapkamer geplaatst worden. Wil je toch graag planten op de slaapkamer? Zorg er dan voor dat de planten niet te groot zijn en een goede energie hebben, beperk het tot maximaal twee stuks en verzorg ze met veel liefde en aandacht.

3. Fonteintjes en andere bronnen van water

Fonteintjes of een vissenkom op de slaapkamer kun je beter laten. Dit kan zorgen voor financiële tegenvallers of diefstal. Dit geldt ook voor foto’s of schilderijen van water.

4. Apparatuur met straling

Zo’n tv op de slaapkamer, of je telefoon op het nachtkastje is misschien wel fijn. Maar niet voor de feng shui energie. Er ontstaat een magnetisch veld rondom deze apparaten met een ongezonde straling. Dit zorgt niet alleen voor een onrustige nacht, het kan zelfs voor spanning zorgen in je relatie.

5. Een kast vol boeken

Een aantal boeken op je slaapkamer – daar is niets mis mee. Beperk het echter wel en zet er geen kast neer vol met boeken. Dit kan te onrustig zijn en het zorgt voor een werkkamer uitstraling.

6. Bureau voor werk of studie

Het beste is om je bureau buiten de slaapkamer te plaatsen om de rust te bewaren. Een bureau wordt veelal gebruikt om te werken of studeren en is dus qua energie niet gunstig in de slaapkamer.

Is de slaapkamer de enige plek waar je bureau kan komen te staan? Zorg er dan voor dat deze altijd opgeruimd is, dat je vanaf je stoel de deur kunt zien, alle elektrische apparaten ‘s nachts helemaal uitstaan en dek het eventueel met een doek af.

7. Enge of drukke afbeeldingen/posters

Wat bekleding aan de muur is prima, maar houd er wel rekening mee wát je ophangt. Een poster met een enge, gevaarlijke uitstraling of een schilderij wat erg druk overkomt kan de energie in de slaapkamer verstoren.

Kies liever een schilderij van de natuur in rustige kleuren (zonder water ;)).

Kies voor rustige, leuke kunst aan de muur – iets waar je blij van wordt.

8. Frutsels en hebbedingetjes

Hoe leuk het ook kan zijn om dingen te verzamelen en neer te zetten, een overvloed aan frutsels en hebbedingetjes op de kamer kan verstorend zijn voor de energie. Het ziet er al snel rommelig uit en vangt daarbij veel stof.

Wil je deze spullen toch graag op de slaapkamer plaatsen? Zorg er dan voor dat het mooi geordend is in een vitrinekast en bewaar alleen de dingen waar je écht blij van wordt.

9. Rondslingerende kleding

Heb jij ook zo’n stoel waar je al je gedragen kleding op legt? Best handig, maar let er wel op dat deze stapel niet te hoog wordt. Gooi je kleding tijdig in de was zodat je niet te veel vieze kleding hebt rondslingeren in de slaapkamer.

Ook kan het gunstig zijn om je kledingkast eens op te ruimen, heb je kleding die je niet meer draagt? Doneer het, geef het weg of doe het in de kledingbak.

Het bewaren van oude kleding kan energetisch belemmerend zijn als het gaat om nieuwe kansen en mogelijkheden.

10. (Veel) foto’s

Een paar foto’s in de slaapkamer van mensen die je liefhebt is oké, maar zorg er wel voor dat niet je hele slaapkamer vol hangt met foto’s van mensen die je ‘aankijken’. Dit kan erg bedreigend en benauwd voelen. Hetzelfde geldt voor schilderijen of beelden waardoor je wordt aangekeken.

11. Rommel

Misschien vanzelfsprekend, maar voor een goede energie is het belangrijk om je slaapkamer op te ruimen en alle rommel weg te doen. Ruim niet alleen op wat je ziet, maar ruim ook kasten op.

Denk aan:

  • Oude spullen die je niet meer gebruikt
  • Rondslingerende papieren
  • Frutsels, beeldjes
  • Ongebruikte meubels
  • Nachtkastjes en kasten uitruimen

Houd je kamer zo rustig en schoon mogelijk. Wil je bepaalde spullen toch echt bewaren? Doe dit dan op een andere kamer.

Feng shui slaapkamer tips

Door bovenstaande tips te gebruiken in combinatie met de tips die we delen in ons artikel met 5 tips om je slaapkamer feng shui in te richten kun je de energie in je slaapkamer optimaliseren zodat je beter zult slapen. Meer rust, ontspanning en positiviteit heeft een positief effect op de nachtrust. Combineer dit met een heerlijk ontspannen avondroutine en je zult merken dat je slaap verbeterd.

Heb jij nog tips als het gaat om feng-shui in de slaapkamer? Dingen die je beter wel, of niet kunt doen? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie