Dodow Review: Hoe deze lamp je 2,5x sneller laat slapen

Heb je moeite om in slaap te komen? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen hebben last van het slaapprobleem dat ze lang wakker liggen voor ze eindelijk in slaap vallen.

De Dodow Sleep Aid is een perfecte uitkomst. Het is een simpele slaap tool die je helpt om sneller in slaap te vallen. Hoe het precies werkt?

Dat lees je in deze Dodow slaaphulp review!

De Dodow slaaphulp is een van de meest simpele tools die je kunt inzetten om beter te slapen. Het is een klein, rond apparaatje waar een blauw licht uit schijnt. Het apparaatje kun je op je nachtkastje leggen en gebruiken in een donkere kamer. 

Dodow Slaaphulp Review: Hoe werkt het?

Door op de Dodow te tikken gaat het licht schijnen. Het blauwe licht schijnt op het plafond; het licht wordt groter en vervolgens weer kleiner. Het is de bedoeling dat je in- en uitademt op het ritme van de lamp.

Met dit ritme kom je uit op 6 ademhalingen per minuut waardoor de baroreflex (een klein fysiologisch mechanisme dat de balans van het autonome zenuwstelsel) herstelt.

Dit zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt en licht slaperig wordt. In deze staat ben je minder gevoelig voor stress en zul je uiteindelijk rustig in slaap vallen. Aldus de makers van Dodow.

Het is dus enorm simpel in gebruik en het resultaat mag er volgens de reviews zeker zijn. Ook ik heb de Dodow zelf geprobeerd. Een vriendin gebruikte het al langere tijd en vroeg me of ik het eens wilde proberen.

Een aantal avonden heb ik de Dodow lamp uitgeprobeerd en ik was verrast over het effect. Daarbij is het ideaal dat het apparaat klein is en weinig ruimte in beslag neemt en erg gebruiksvriendelijk.

Voor wie is de Dodow geschikt?

De Dodow Sleep Aid is geschikt voor iedereen die moeite heeft met in slaap vallen. Moeilijk in slaap vallen kan veroorzaakt worden door problemen als:

  • (Chronische) slaapproblemen
  • ADHD
  • Stress
  • Rusteloosheid
  • ‘s Nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen
  • Chronische pijn

In principe maakt het niet uit wat de achterliggende reden is; wanneer jij moeite hebt om direct in slaap te vallen kan de Dodow Sleep Aid hierbij ondersteuning bieden, ongeacht de oorzaak.

Dodow Slaaphulp review: 7 Praktische voordelen

In deze Dodow Slaaphulp review delen we graag ook welke praktische voordelen het met zich meebrengt. We hebben 7 praktische voordelen voor je opgesomd.

1. Het werkt als afleiding

Doordat je op het licht en je ademhaling gefocust bent zul je minder snel verdwalen in al je gedachten of bezig zijn met slapeloosheid. Hierdoor zul je ook minder snel gaan piekeren of malen omdat je de mogelijkheid hebt je focus te verleggen

2. Het heeft een hypnotisch effect

Je bent continu gefocust op het licht dat groter en kleiner wordt wat een hypnotisch effect heeft. Dit helpt je om tot een diepe ontspanning te komen waardoor je snel in slaap valt.

dodow review
Dodow slaaphulp

3. Je kunt de Dodow Slaaphulp makkelijk gebruiken

Het is een klein apparaat wat je op je nachtkastje plaatst, met één tik kun je de lamp activeren. Het is erg gebruiksvriendelijk!

4. Te gebruiken in 2 standen

Je kunt kiezen om de lamp 8 of 20 minuten te gebruiken. In het begin is het even zoeken naar wat bij je past, de één valt na 5 minuten al in slaap, de ander heeft daar meer tijd voor nodig.

Je kunt beginnen met de lamp op 8 minuten te zetten en te ervaren of dit lang genoeg is voor je. Zo niet, dan zet je ‘m op 20 minuten.

5. De Dodow Slaaphulp gaat automatisch uit

Je hoeft niet bang te zijn dat je in slaap valt en het apparaat aan blijft staan. Na de 8 of 20 minuten (dit is net wat je zelf instelt) zal de Dodow uit gaan terwijl jij al lekker ligt te slapen.

6. Het helpt je slaapritme verbeteren

Doordat je dankzij de Dodow sneller slaapt, zul je ook meer vertrouwen krijgen in je nachtrust.

In plaats van iedere nacht te woelen en bang te zijn dat je niet kunt slapen, lig je nu vol vertrouwen in bed en heb je mogelijk aan de 8 minuten voldoende. Wie weet kun je over een tijdje helemaal zonder!

dodow slaaphulp review
Dodow slaaphulp – één keer tikken voor 8 minuten, twee keer tikken voor 20 minuten.

7. Slaapproblemen verminderen met de Dodow Slaaphulp

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het slaapproblemen kan verminderen of zelfs verhelpen.

Wanneer je er gebruik van maakt en daardoor sneller in slaap valt zal ook de angst omtrent het niet kunnen slapen afnemen waardoor je rustiger naar bed gaat. Ook dit draagt absoluut bij aan een betere nachtrust!

Dodow Slaaphulp review: conclusie

De Dodow Slaaphulp is, zoals je hebt kunnen lezen, een klein en simpel apparaat met hele grote voordelen.

Als je moeite hebt om in slaap te vallen kan het een goede uitkomst bieden. Voor €60,- is het een relatief goedkoop product waar je grote resultaten mee kunt behalen.

Het zorgt er niet alleen voor dat je sneller in slaap zult vallen, maar ook dat je weer met een rustig gevoel naar bed kunt gaan en je niet continu druk maakt om het feit dat je niet kunt slapen.

De kans is groot dat je uiteindelijk ook zonder de Dodow slaaphulp goed kunt slapen omdat je lichaam eraan gewend is geraakt om snel in slaap te vallen zodra je in bed ligt.

Wil je de Dodow zelf in huis halen? Bestel de Dodow dan nu:

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie