Beste Wake up light 2020: Onze top 5 reviews

Wake up lights & lichtwekkers zijn apparaten welke het in slaap vallen of ’s ochtends opstaan een stuk aangenamer maken. Zeker in de winter wanneer de ochtenden koud zijn en het laat licht wordt.

Met een lichtwekker simuleer je natuurlijk licht zoals de zonsopkomst of ondergang wat een signaal aan je hersenen afgeeft.

Maar wat is eigenlijk de beste wake up light? En welke voordelen pluk jij ervan?

Lees snel verder.

Top 3 beste wake up lights in 2019

Wil je gelijk de beste wake up light kopen? Kies dan voor één van de onderstaande 3 wake-up lights. Deze zijn geselecteerd op basis van prijs/kwaliteit, ervaringen van gebruikers en tests.

Philips Somneo Sleep & Wake-Up

Philips Somneo Wake Up light is de beste keus

De Philips Somneo Sleep & Wake-Up geeft je dubbele voordelen tegenover een ‘normale’ wake up light.

Deze lichtwekker heeft niet alleen een wake-up functie maar ook een zonsondergang simulatie (met rood/roze licht) om snel en ontspannen in slaap te vallen.

Als extraatje heeft de wekker ook ontspanningsoefeningen welke je kunnen helpen voor meer ontspanning. Het licht en het geluid pulseert zodat je jouw ademhaling hierop kunt aanpassen voor een rustgevende werking.

In de ochtend wordt je rustig en goed wakker door de zonsopkomst simulatie met geel licht. Tot 40 minuten voor de wek tijd begint de lichtwekker op te lichten zodat je slaapkamer langzaam maar zeker met meer licht gevuld wordt.

Je kunt zelf kiezen met welk geluid je gewekt wordt:

 • Eén van de ingebouwde rustgevende natuurgeluiden
 • Je favoriete FM radiozender
 • Een nummer vanaf je smartphone welke je via aux-ingang kunt aansluiten

Voor- en nadelen van de Philips Somneo

 • Val ontspannen in slaap met de zonsondergang simulatie
 • Wordt uitgerust en energiek wakker met de realistische zonsopkomst simulatie
 • Heeft een USB aansluiting om bijv. je telefoon ’s nachts op te laden
 • Geen mogelijkheid voor bluetooth connectie met je telefoon

Dit zeggen anderen over deze wekker

Ik wordt uitgeruster wakker, daar gaat het mij eigenlijk om. Het product is een aanrader maar wel prijzig. Er zijn i.v.m. mindere bediening en kunstmatige natuurgeluiden wel verbeterpunten.

Wim

Overal las ik dat de bediening van de wekker lastig zou zijn, maar niks is minder waar! 1x de gebruiksaanwijzing lezen en alles gaat soepel. Ideaal dat de wekker zowel een nachtlampje, ontspannende inslaaphulp, radio en wekker in 1 is. Mijn telefoon (wat eerst de wekker was) kan de slaapkamer uit en ik word weer relaxed wakker.

Lotte

Philips Wake-Up Light HF3532/01

Philips Wake-Up Light HF3532

Deze lichtwekker is de opvolger van de originele Philips Wake-Up light. Wordt elke dag wakker op een ontspannen en natuurlijke manier met een combinatie van natuurlijk licht en geluid.

Het licht zal verspreid over 30 minuten geleidelijk aan in sterkte toenemen. Naast rustgevende natuurgeluiden om op te staan heeft de wekker ook een alarm geluid om je op het ‘moment supreme’ te wekken. Je hebt ook de mogelijkheid het alarmgeluid voor 9 minuten te snoozen als het toch nog te zwaar is om uit bed te gaan.

Leuke extra functie: Als je ’s nachts uit bed wilt kun je een nachtlichtfunctie op de wekker activeren. Hierdoor zal de wekker een zacht oranje licht uitstralen zodat je toch licht hebt zonder direct ‘verblind’ te worden door een normale lamp.

Voor- en nadelen van de Philips Wake-Up Light HF3532/01

 • 7 verschillende wekgeluiden
 • Wordt uitgerust en energiek wakker met de realistische zonsopkomst simulatie
 • Heeft een USB aansluiting om bijv. je telefoon ’s nachts op te laden
 • Deze wekker heeft geen ingebouwde FM radio

Dit vinden gebruikers van deze wekker

Opstaan is altijd lastig voor mij, ik ben geen ochtend mens.
Met deze wekker voelt opstaan een stuk natuurlijker, vaak ben ik door het licht al wakker voordat het geluid begint. Na twee weken gebruik heb ik ook het idee dat mijn ritme beter begint te worden en ik makkelijker in slaap val ’s avonds.

Beoordeling via Coolblue

Het geluid van de vogeltjes is aangenaam om wakker te worden.

Vincent via Coolblue

Philips Wake-Up Light (basic)

Dit is de originele Philips Wake-Up light welke zichzelf al bewezen heeft. Deze lichtwekker zorgt ervoor dat je jouw dag op frisser en met meer energie start.

Philips Wake-Up Light basic

Met het gele licht wat de zonsopkomst simuleert (30 min duur) ontwaak je op een natuurlijke manier. Je kunt 10 verschillende instellingen voor het licht selecteren en kiezen welke het beste bij je past. Daarnaast kun je kiezen uit 2 verschillende geluiden om je te wekken. Lukt het niet om uit bed te komen? Dan kun je de wekker (geluid) snoozen om de 9 minuten.

Voor- en nadelen van de Philips Wake-Up light HF3506/05

 • Heeft zowel een zonsondergang als zonsopkomst simulatie
 • Heeft een FM radio ingebouwd: Wordt wakker met je favoriete zender
 • Geen mogelijkheid om meerdere wektijden in te stellen

Dit vinden gebruikers van deze wekker

Mijn oude wekker had het begeven, daarom tijd voor een nieuwe wekker. Nu had ik bij mijn vorige wekker regelmatig last van het onprettig wakker worden door de irritante zoem geluid. Na wat rondzoeken op het internet kwam ik uit op de Philips wake up light

De uiterlijk van de wake up light vond ik er wat goedkoop uit zien, dit is eigenlijk de enige minpunt die ik op dit moment weet te bedenken. Na de wake up light een aantal weken in gebruik te hebben genomen ben ik van mening dat dit een must is voor alle mensen met een wekker.

Beoordeling via Coolblue

heerlijke manier om wakker te worden! ontspannen de dag beginnen! Prima product.

Beoordeling via Coolblue

Plaats een reactie