Beste Matras kopen

Bij het kiezen van een matras zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden, zoals uw slaapgewoonten, gezondheidsproblemen en budget. Een matras is een belangrijke investering voor uw algehele gezondheid en welzijn, dus het is cruciaal om de juiste keuze te maken. Hieronder zullen we je helpen bij het begrijpen van de verschillende soorten matrassen, hun voordelen en nadelen, en hoe je de perfecte matras voor jou kunt kiezen.

Online Matras Kopen of naar een beddenspeciaalzaak?

Matras kiezen in in de winkel

Het kopen van een matras online heeft verschillende voordelen ten opzichte van het winkelen in een beddenspeciaalzaak. Ten eerste, online winkelen stelt u in staat om te winkelen op uw eigen tempo en gemak, zonder de druk van een verkoper. U kunt ook een breed scala aan merken en matrassen vergelijken zonder van winkel naar winkel te hoeven reizen.

Bovendien bieden veel online matrasverkopers gedetailleerde productbeschrijvingen en klantbeoordelingen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Ten slotte bieden veel online matrasverkopers ook proefperioden aan, zodat u het matras in uw eigen huis kunt uitproberen voordat u zich vastlegt op de aankoop. Wij hebben een aantal matrassen op een rij gezet die goede reviews hebben en een aantal die wij zelf getest hebben.

Soorten Matrassen

Schuimmatrassen

Schuimmatrassen zijn erg populair vanwege hun uitstekende drukpuntverlichting en vormgevende eigenschappen. Ze kunnen de perfecte ondersteuning bieden aan mensen die behoefte hebben aan een zacht en comfortabel slaapoppervlak.
Hoewel schuimmatrassen bekend staan om hun warmtebehoud, zijn er tegenwoordig geavanceerde technologieën beschikbaar die de temperatuurregulatie verbeteren. Daarnaast zijn er schuimmatrassen die speciaal ontworpen zijn om een optimale ondersteuning te bieden, zodat je de beste nachtrust kunt ervaren.

Traagschuim matras kopen

Koudschuim Matras

Koudschuim matrassen, ook wel bekend als HR (High Resilience) schuim, bieden een uitstekende combinatie van comfort en ondersteuning. Deze matrassen staan bekend om hun duurzaamheid en ademend vermogen, wat resulteert in een koele en droge slaapervaring. Bovendien heeft een koudschuim matras een open celstructuur, wat betekent dat ze goed ventileren en vocht afvoeren. Dit maakt ze vooral aantrekkelijk voor mensen die het ’s nachts warm krijgen. Bijkomend voordeel is dat een koudschuim matras zich aanpassen aan de contouren van het lichaam, terwijl ze toch een goede ondersteuning bieden, wat kan helpen bij het verlichten van drukpunten en rugpijn.

Traagschuim Matras

Traagschuim matrassen, ook wel bekend als visco-elastische schuim matrassen, bieden een unieke combinatie van comfort en ondersteuning. Ze zijn beroemd om hun vermogen om zich naar het lichaam te vormen, waardoor ze superieure drukverlichting bieden en helpen bij het aligneren van de wervelkolom. Traagschuim matrassen hebben een dichte structuur, die ze duurzaam en bestand tegen ‘sagging’ maakt. Ondanks dat ze iets warmer kunnen aanvoelen dan andere matras type, hebben veel traagschuim matrassen nu geïntegreerde koeltechnologieën om een comfortabele slaaptemperatuur te behouden.

Heb je weleens van een NASA matras gehoord? Nou dat is eigenlijk gewoon een traagschuim matras maar dan net iets specialer.

Een NASA matras, ook wel bekend als een traagschuim matras, is een type matras dat oorspronkelijk is ontwikkeld door het ruimtevaartagentschap NASA. Het matras is gemaakt van een speciaal soort schuim dat reageert op lichaamswarmte en gewicht, waardoor het zich aanpast aan de contouren van het lichaam. Dit zorgt voor een betere drukverdeling en ondersteuning tijdens het slapen. Het NASA matras wordt vaak geprezen om het vermogen om drukpunten te verlichten en een comfortabele slaapervaring te bieden.

Verschillen tussen Koudschuim en een Traagschuim Matras

Hoewel een koudschuim matras en traagschuim matras beide schuimmatrassen zijn, zijn er aanzienlijke verschillen in hun samenstelling en eigenschappen. Een koudschuim matras is gemaakt van HR schuim dat bekend staat om zijn hoge veerkracht. Dit type matras biedt een uitstekende ondersteuning en heeft een ademend vermogen dankzij de open celstructuur, wat resulteert in een koele en droge slaapervaring. Ze zijn ook zeer duurzaam en behouden hun vorm goed, zelfs na langdurig gebruik.

Een koudschuim matras is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede ondersteuning en koeling. Het is ideaal voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen en behoefte hebben aan een matras dat vocht goed afvoert. Bovendien is het geschikt voor mensen die een duurzaam matras willen dat lang meegaat zonder zijn vorm te verliezen.

Verschil; traagschuim matras ten opzichte van een koudschuim matras

Een traagschuim matras daarentegen bestaan uit visco-elastisch schuim dat zich vormt naar de contouren van het lichaam, wat resulteert in superieure drukverlichting. Deze matrassen hebben een dichte structuur die ze duurzaam en bestand tegen sagging maakt. Ze voelen echter warmer aan dan een koudschuim matras, vanwege hun lagere ventilatiecapaciteit. Maar veel moderne traagschuim matrassen zijn nu uitgerust met koeltechnologieën om dit nadeel te compenseren.

De voor- en nadelen op een rij.

 • Schuimmatrassen bieden uitstekende drukpuntverlichting en vormgevende eigenschappen, maar kunnen warm aanvoelen.
 • Koudschuim matrassen staan bekend om hun duurzaamheid en ademend vermogen, wat zorgt voor een koele en droge slaapervaring. Ze bieden goede ondersteuning en verlichten drukpunten.
 • Een traagschuim matras vormen zich naar het lichaam voor superieure drukverlichting. Ze zijn duurzaam en bestand tegen sagging, maar kunnen warmer aanvoelen dan andere matrassen.
 • Koudschuim- of een traagschuim matras zijn beide types van schuimmatrassen, maar verschillen in hun samenstelling en eigenschappen. Koudschuim is zeer veerkrachtig en ventileert goed, terwijl traagschuim zich uitstekend naar het lichaam vormt, maar minder goed ventileert.

Latex Matras

Een latex matras is een andere populaire keuze onder consumenten vanwege zijn unieke eigenschappen en voordelen. Het is gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber en staat bekend om zijn buitengewone comfort en veerkracht. Latex matrassen kunnen een uitstekende combinatie van zachtheid en ondersteuning bieden, wat resulteert in drukverlichting en een goede nachtrust. Latex reageert snel, waardoor het matras zijn vorm snel terugkrijgt als je beweegt. Dit bevordert gemakkelijk draaien en verplaatsen tijdens de slaap, wat essentieel is voor mensen die van slaaphouding veranderen.

Voordelen van een Latex Matras ten opzichte van een Koudschuim matras en een Traagschuim Matras:

 • Latex matrassen zijn zeer veerkrachtig en behouden hun vorm goed, zelfs na langdurig gebruik.
 • In tegenstelling tot traagschuim, voelen latex matrassen koeler aan omdat ze een betere luchtcirculatie en vochtregulatie bieden.
 • Latex biedt een meer gelijkmatige ondersteuning over het gehele oppervlak, in tegenstelling tot koudschuim matrassen die meer gericht zijn op specifieke drukpunten.
 • In vergelijking met zowel koudschuim- als een traagschuim matras, zijn latex matrassen duurzamer en hebben ze een langere levensduur.
 • Latex matrassen zijn hypoallergeen en antimicrobieel, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met allergieën.

Polyether Matras

Het polyether matras is een veel voorkomend type matras dat bekend staat om zijn betaalbaarheid en eenvoud. Het wordt gemaakt van een eenvoudig soort schuim, bekend als polyetherschuim. Dit type matras is een solide en duurzame optie, hoewel het niet dezelfde luxe gevoel of geavanceerde eigenschappen biedt als sommige andere soorten matrassen.

Voordelen van een Polyether Matras:

 • Polyether matrassen zijn relatief goedkoop, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • Ze zijn licht van gewicht, wat ze gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen maakt.
 • Polyether matrassen zijn duurzaam en hebben een behoorlijke levensduur bij gemiddeld gebruik.

Nadelen van een Polyether Matras:

 • Ze bieden niet dezelfde mate van comfort en ondersteuning als duurdere matrassen, zoals traagschuim of latex.
 • Polyether matrassen hebben een gesloten celstructuur, wat betekent dat ze minder ademend zijn en daardoor warmer kunnen aanvoelen.
 • Ze kunnen na verloop van tijd hun vorm verliezen, vooral bij zwaardere gebruikers of bij frequent gebruik.

Binnenveringsmatrassen

Pocketvering matras

Een binnenveringsmatras ofwel pocketvering matras biedt een uitstekende ondersteuning en ventilatie dankzij hun unieke constructie met veren. Ze zorgen voor een goede luchtcirculatie en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen.

Echter, het is belangrijk op te merken dat ze mogelijk minder comfortabel kunnen zijn en minder drukpunt verlichting bieden in vergelijking met andere soorten matrassen, zoals traagschuim of latexmatrassen. Het is daarom essentieel om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften bij het kiezen van de juiste matras voor een goede nachtrust.

Voordelen van binnenveringsmatrassen:

 • Uitstekende ondersteuning voor het lichaam
 • Goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie
 • Duurzaam en langdurig gebruik

Nadelen van binnenveringsmatrassen:

 • Minder comfortabel in vergelijking met traagschuim of latexmatrassen
 • Minder drukpuntverlichting
 • Kan geluid maken bij beweging

Het is van belang om de persoonlijke voorkeuren, slaapbehoeften en de voor- en nadelen af te wegen bij het maken van de juiste keuze voor een goede nachtrust.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras, bestaat uit individueel ingepakte veren in stoffen zakjes, het biedt een ongeëvenaarde ondersteuning en comfort. Dankzij het pocketveer ontwerp reageren de veren onafhankelijk van elkaar, wat zorgt voor een uitstekende gewichtsverdeling en drukontlasting. Ze bieden ook een superieure luchtcirculatie, wat resulteert in een koele en droge slaapervaring. Echter, zoals bij elk type matras, komt een pocketvering matras ook met hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen van een Pocketvering matras:

 • Uitstekende ondersteuning en gewichtsverdeling
 • Goede ventilatie voor een koele en droge slaapervaring
 • Vermindert bewegingsoverdracht tussen slaappartners

Nadelen van een Pocketvering matras:

 • Kan minder duurzaam zijn in vergelijking met andere soorten matrassen
 • Mogelijke geluidsoverlast vanwege de veren
 • Mogelijk minder geschikt voor mensen met allergieën vanwege de mogelijkheid van stofmijten in de veren.

Hybride Matrassen

Hybride matrassen combineren de ondersteuning van binnenveringsmatrassen met het comfort van schuim. Het nadeel is dat ze vaak duurder zijn.

Wat is een hotelmatras?

Een hotel matras is een term die vaak wordt gebruikt om een matras te beschrijven dat dezelfde luxe en comfort biedt als die in de beste hotels. Dit type matras wordt vaak geassocieerd met een hoge kwaliteit, duurzaamheid en een uitzonderlijk comfort niveau, wat de reden is dat veel mensen ernaar op zoek zijn.

Hotels investeren veel in matrassen om hun gasten de best mogelijke slaapervaring te bieden.

Daarom wordt een hotelmatras beschouwd als de gouden standaard voor een goed matras. Deze matrassen zijn ontworpen met het oog op een diepe, ononderbroken slaap en kunnen variëren van zacht tot extra stevig, afhankelijk van de voorkeuren en behoeften van de gast. Ze combineren vaak het beste van verschillende matras soorten, zoals de ondersteuning van binnenvering en het comfort van schuim of latex. Het streven naar het “hotelgevoel” thuis is dus begrijpelijk – wie wil er nou niet elke nacht het gevoel hebben alsof ze in een vijfsterrenhotel slapen?

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een matras

Bij het aanschaffen van een matras, zijn er verschillende factoren om te overwegen:

 • Slaaphouding: Denk na over uw slaaphouding, of u nu op uw rug, zij of buik slaapt.
 • Rug- of nekklachten: Als u last heeft van rug- of nekklachten, is het belangrijk om een matras te kiezen dat de juiste ondersteuning biedt. Een te zacht matras kan ervoor zorgen dat uw lichaam niet goed uitgelijnd is en kan leiden tot meer pijnklachten.
 • Matras grootte: Kies de juiste maat matras op basis van uw comfort en slaapkamer grootte.
 • Budget: Hoewel een kwalitatief goed matras een investering is, is het ook belangrijk om binnen uw budget te blijven. Er zijn verschillende opties beschikbaar in verschillende prijsklassen.
 • Proefperiode en garantie: Controleer of de matras een proefperiode heeft, zodat u deze kunt uitproberen en indien nodig kunt terugsturen. Ook is het belangrijk om te controleren op garanties voor eventuele defecten.

Disclaimer: Hoewel de informatie op deze pagina bedoeld is om je te helpen bij je keuze voor een matras, dient deze niet te worden gebruikt als vervanging voor professioneel medisch advies. Mochten er serieuze lichamelijke klachten zijn, wordt er dringend aangeraden om een medisch specialist of een speciaalzaak te raadplegen voordat je een beslissing neemt over de aankoop van een matras. Je gezondheid en welzijn zijn van het grootste belang en het is essentieel dat de matras je lichaam op de juiste manier ondersteunt.

Waar koop je online een matras?

Er zijn veel aanbieders van matrassen, variërend van budget tot premium opties. Wil je een matras kopen die aan je budget of wensen voldoet. Wij hebben de volgende bedrijven geselecteerd als meest betrouwbare aanbieder van een matras (op maat).

Budget Matras

IKEA en Leen Bakker bieden kwaliteit budgetvriendelijke matrassen.

Normale Matras

Totaal Bed, Emma Matras en Tuur Matrassen zijn betrouwbare aanbieders van middenklasse matrassen.

 


Tuur - Verkozen tot beste Duurzame Matras

Premium Matras

Voor premium matrassen, kun je overwegen om bij Mline, Tempur of Auping een matras te kopen.

Let op: Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een matras niet altijd de kwaliteit ervan weerspiegelen. Het is cruciaal om een matras te kiezen dat aan uw individuele comfort- en ondersteuningsbehoeften voldoet.

Slotwoord: Waar let je op als je een nieuw matras gaat kopen?

Het kiezen van het juiste matras is een persoonlijke keuze en er is geen “beste” optie voor iedereen. Door rekening te houden met uw slaapgewoonten, gezondheidsproblemen en budget, kunt u de beste matras vinden die bij u past.
Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan de voor- en nadelen van verschillende soorten matrassen en om een proefperiode en garantie te controleren voordat u uw aankoop doet. Met de juiste matras kunt u genieten van een comfortabele en goede nachtrust. Keep on dreaming! Sweet dreams zijn gegarandeerd met de juiste matras. Bezoek onze website voor meer informatie en advies over het kiezen van de juiste matras voor u. Wij helpen u graag bij het vinden van uw perfecte match!

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de matrassenwereld en volg ons blog voor tips over slaap en gezondheid. Want een goede nachtrust begint bij een goede matras

De meest gestelde vragen over het kopen van een matras.

#1 Welk type matras voor slaaphouding heb ik nodig?

Voor zijslapers zijn matrassen met een medium tot zachte stevigheid ideaal, omdat ze drukpunten bij schouders en heupen verminderen. Rugslapers hebben baat bij een medium tot stevige matras voor voldoende rugondersteuning. Buikslapers doen het goed met een stevigere matras om de ruggengraat in lijn te houden.

#2 Welke hardheid heeft mijn matras nodig?

Dit hangt af van persoonlijke voorkeur en lichaamstype. Mensen met een lichter gewicht prefereren vaak een zachtere matras, terwijl zwaardere personen een stevigere ondersteuning nodig hebben. Ben je breder gebouwd bij de schouders, dan kan een matras dat zachter is aan de bovenzijde wenselijk zijn. Op deze manier heb je niet één hardheid maar een variërende.

#3 Is een dure matras ook beter?

Zeker niet! Een hogere prijs betekent niet altijd een betere kwaliteit. Het is belangrijk om matrassen te vergelijken op basis van materialen, comfort, en klantbeoordelingen, ongeacht de prijsklasse.

#4 Hoelang gaat een matras mee?

De meeste matrassen gaan ongeveer 7-10 jaar mee. Factoren zoals materiaalkwaliteit en hoe goed u het matras onderhoudt, kunnen de levensduur beïnvloeden.

#5 Wat is het beste matras voor koppels?

Voor koppels zijn matrassen met goede bewegingsisolatie en voldoende ondersteuning voor beide partners ideaal. Een matras met individuele pocketveren of memory foam is vaak een goede keuze. Heb je een bedpartner die veel draait en beweegt in de slaap, dan raden wij aan te kiezen voor 2 aparte matrassen zonder topper.

#6 Hoe onderhoud ik een matras?

Gebruik een matrasbeschermer om uw matras schoon en vrij van allergenen te houden. Draai en keer het matras regelmatig om om slijtage te voorkomen. Niet alle matrassen kun je omdraaien, het is daarom van belang om geregeld de topzijde te stofzuigen. Afhankelijk van je type matras kun je overwegen om 1x per jaar met een stoomreiniger het matras te 'ontsmetten'.

#7 Wat is het milieueffect van een matras?

Veel fabrikanten van matrassen stappen meer en meer over op duurzame en gerecyclede materialen. De productie van deze matrassen verschilt per fabrikant. Het is dus lastig te bepalen welke milieueffecten de productie en de recycling met zich meebrengen. Wil je echt weten wat de effecten zijn, dan kun je op de site van een matras fabrikant vaak wel vinden met welke materialen een matras is opgebouwd.