Basic dekbedovertrek: 9x inspiratie voor rust in de slaapkamer

Je brengt veel tijd door in de slaapkamer – dan is het natuurlijk ook belangrijk dat jij je er helemaal op je plek voelt. Een leuk en basic dekbedovertrek kan daar absoluut aan bijdragen!

We hebben 9x de leukste dekbedovertrekken op een rij gezet met een lekker basic en minimalistische uitstraling, zodat je de slaapkamer lekker rustig houdt. Benieuwd wat onze favorieten zijn? Bekijk dan snel onze aanraders voor een basic dekbedovertrek!

1. Stippel groen basic dekbedovertrek

Dit dekbedovertrek is lekker minimalistisch en basic maar maakt het wel leuk door de grijze band onderaan en de subtiele bloemen op het dekbed en op het kussensloop. Een leuk dekbedovertrek voor een basic slaapkamer!

dekbedovertrek basic groen

Dit dekbed is van katoen en verkrijgbaar vanaf €26 in de maten 140×200, 200×200 en 240×220.


2. Herfstoranje met strepen

De witte kleur van dit dekbedovetrek behoud de rust, maar dankzij de strepen zit er net wat meer leven in maar blijft het wel lekker minimalistisch.

dekbedovertrek basic oranje

Dit dekbed is van katoen en verkrijgbaar vanaf €24,95 bij Dekbed Discounter in vrijwel elke maat voor 69,99.


3. Lichtblauw met patroon

Voor wie een subtiele kleur wil toevoegen aan de slaapkamer is dit dekbed met lichtblauw erg geschikt. De kleur is lekker rustig en neutraal waardoor het past in vrijwel iedere slaapkamer.

lichtblauw dekbedovertrek basic

Dit dekbed is van katoen-satijn en verkrijgbaar vanaf €39,99 bij Dekbed Discounter in de maten 140×200, 200×200 en 240×220.


4. Wit met zwarte stippen

Dit leuke, minimalistische wit met zwarte stippen dekbed past vrijwel altijd. Het kleurt overal bij en de stippen zorgen ervoor dat het er toch gezellig uit ziet. En ben je die stippen nou beu? Dan draai je het dekbed gewoon om!

Dit dekbed is van katoen en verkrijgbaar vanaf €23 bij HEMA in de maten 140×200, 200×200 en 240×220.


5. Bruin met strepen

Dit taupekleurige, minimalistische dekbedovertrek heeft een lekker neutrale kleur en subtiel patroon. Je kunt het dekbedovertrek ook omdraaien zodat je wit met taupe strepen hebt.

Daarbij is de kleur taupe gunstig voor de feng-shui in de slaapkamer! Maar bovenal is het een leuk dekbedovertrek wat veel rust uitstraalt.

taupe basic dekbedovertrek

Dit dekbed is van Egyptisch katoen en vanaf €119 verkrijgbaar bij Dekbed Discounter in de maten 140×200, 200×200 en 240×220.


6. Wit met patroon

Een leuk, wit dekbed met grijs gestreept patroon. Hoewel het patroon ietwat druk is, blijft het wel lekker basic door de witte en grijze kleur. Je kunt het dekbed ook omdraaien als je even wat meer rust in de slaapkamer wilt.

Dit dekbed is van katoen en verkrijgbaar vanaf €26,90 bij Bol.com in de maten 200×200, 240×220, 260×240.


7. Donkerblauw met stippen

Wil je graag wat kleur in de slaapkamer, maar dan wel een neutrale en rustige kleur? Dan is donkerblauw een goede keuze. Het straalt rust uit, maar dankzij de stippen heeft het ook een vrolijke look.

basic dekbedovertrek donkerblauw

Dit dekbed is van katoen en vanaf €23,- verkrijgbaar bij HEMA in de maten 140×200, 200×200 en 240×220.


8. Wit met zwarte strepen

Dit dekbedovertrek is lekker basic; wit van kleur en boven en onder twee zwarte strepen. Hierdoor ziet het er toch strak en elegant uit, maar behoud je wel de rust in de slaapkamer.

wit gestreept basic dekbedovertrek

Dit dekbedovertrek is van gerecycled katoen en vanaf €69,99 verkrijgbaar bij Dekbed Discounter in de maten 140×200/220, 200×200/220 en 240×200/220.


9. Donkerblauw gestreept

Dit dekbedovertrek heeft een diepe donkerblauwe kleur wat veel rust uitstraalt. Een perfect basic dekbedovertrek waarmee je kalmte in de slaapkamer kunt bewaren.

basic donkerblauw dekbedovertrek

Dit dekbedovertrek is van katoen-satijn en verkrijgbaar vanaf €109,- bij Dekbed Discounter in de maten 140×220, 200×200/220, 240×200/220.


Grote keuze in dekbedovertrekken

Er zijn tegenwoordig veel verschillende dekbedovertrekken en dat maakt het absoluut niet makkelijker om een keuze te maken. Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen inspireren en zit er een basic dekbedovertrek bij wat jou aanspreekt.

Wat voor dekbedovertrek is jouw favoriet? Ga je voor lekker basic en minimalistisch of houd je liever van iets kleurrijks of een leuke quote?

Geschreven door Robert Rinkema

Al vele jaren is Robert een enthousiaste voorvechter van gezonde slaap. Nu deelt hij zijn expertise graag op Slaap24.nl. Ontdek nu hoe je beter kunt slapen en vol energie aan je dag kunt beginnen! Robert heeft zich gespecialiseerd in het grondig testen van bijna elk product dat de slaapkwaliteit verbetert, van matrassen en kussens tot verzwaarde dekens en ventilatoren. Hij deelt graag zijn bevindingen en helpt jou het beste slaapgerelateerde product te vinden. Robert deelt zijn ervaring graag met anderen die op zoek zijn naar advies over het kiezen van het juiste product voor hun slaapbehoeften. Door onderzoek te doen naar de nieuwste producten op de markt, kan Robert eerlijke meningen en beoordelingen geven over welke producten echt goed werken en welke niet helemaal voldoen. Hij is geen arts of medisch onderlegd. Hij raadt altijd aan bij gezondheidsklachten eerst medisch advies in te winnen bij een arts.

Plaats een reactie