3 Grote Voordelen Van Naakt Slapen

Slaap jij wel eens naakt? Waarschijnlijk niet.

Wij Nederlanders zijn namelijk dol op het dragen van een pyjama of ondergoed tijdens het slapen. Maar waarom doen wij dat eigenlijk en slapen wij niet naakt?

Het slapen zonder nachtelijke kleding is namelijk heel gezond en zeker het overwegen meer dan waard.

Maar wat is nu eigenlijk de reden van dat slapen met kleding of ondergoed? Daarvoor moeten we volgens velen terug in de tijd. Want vroeger sliep iedereen in slaapkleding en was naakt slapen er helemaal niet bij.

En dat is voor velen tot de dag van vandaag zo gebleven. Hoewel je best kunt geloven dat het slapen met kleding aan erin is geslopen omdat we naakt slapen gek vinden denk ik dat een groot deel van de Nederlanders het ook comfortabel vindt.

Wat je reden ook is om je slaapkleding aan te houden zonder slapen is zeker het overwegen waard gezien de voordelen. Bovendien zijn huizen ook steeds beter geïsoleerd. Alleen daarom heb je onder die warme dekens al geen kleding meer nodig. En als we het er toch over hebben. Er slapen meer mannen dan vrouwen naakt.

Best gek dat slapen met kleding aan.

Voor de een is het gewoonte en voor de ander geeft het een comfortabel gevoel. Je kunt je afvragen of wij Nederlanders niet een beetje preuts zijn geworden of ons onzeker voelen.

Maar vaak heeft het daar maar weinig mee te maken. Je voelt je zonder kleding tot veel vrijer, ontspannener en op je gemak dan met kleding in je eigen bed? Zo kan kleding dragen je nachtrust zelfs verstoren.

Tot daar en niet verder! Want zonder de voordelen te weten zul je ook niet overtuigd raken. Daarom volgen hier drie redenen waarom jij echt eens moet proberen om naakt te slapen.

1. Zonder kleding slaap je veel beter

Het is misschien even wennen dat slapen zonder kleding. Maar dat heeft meer met het gevoel te maken. Als je eenmaal aan het gevoel gewend bent zul je veel beter slapen. En dat is precies wat slapen zonder kleding met je doet.

Het lichaam is beter in staat om de warmte te reguleren dan als je wel kleding draagt. Je komt door de warmteregulatie makkelijker in de diepe en effectieve slaap. Dit komt omdat melatonine wordt aangemaakt waardoor je sneller in slaap zult vallen.

Ook te kamertemperatuur speelt een belangrijke rol. De beste slaaptemperatuur is 17 graden. Als je ervoor kunt zorgen dat een slaapkamer rond deze temperatuur blijft slaap je naakt dus nog beter.

Wist je trouwens dat koel en naakt slapen zorgt dat je makkelijker kan afvallen. Dat is dus nog een reden om naakt op een koele kamer te slapen.

2. Zonder kleding heb je een betere lichaamstemperatuur.

Als je tijdens het slapen slaapkleding of ondergoed draagt zal je lichaam op verschillende, met name intieme plekken, de warmte niet goed of volledig kwijt kunnen.

De kans op mogelijke infecties neemt hierdoor aanzienlijk toe. Het is daarom aan te raden om zonder kleding te slapen.

Daarnaast kan het bij mannen zorgen dat de sperma kwaliteit zal afnemen wanneer er (strak) ondergoed wordt gedragen.

Het is dus niet alleen in de nacht belangrijk om een goede keuze in het soort ondergoed dat je draagt te maken. Maar ook in het dagelijkse leven.

3. Zonder kleding is slapen veel gezonder voor je lichaam.

Wanneer je kiest om naakt te slapen maakt een lichaam belangrijke stoffen aan. Een van de stoffen is de natuurlijke stof melatonine. Deze bevorderd de slaap aanzienlijk. Daarnaast maakt je lichaam veel meer groeihormonen aan die essentieel zijn voor onze gezondheid.

Het groeihormoon is van groot belang voor onze spieren en botten. Het bevordert de groei en versterkt of herstelt je sneller na een intensieve dag.

Waar je het ook zal merken is aan de bloedsuikerspiegel die beter in balans zal zijn. Dat heeft een goed herstellend vermogen voor de hard en bloedvaten. Daardoor heb je een actief en energiek gevoel.

Zoals je hebt gelezen liegen de voordelen er niet om. Het is daarom belangrijk om er echt voor te kiezen je slaapkamer aan de kant te gooien. Geef het een kans, zelfs als het in het begin even wennen zal zijn. Want het helpt om je gezonder te voelen.

Slaap jij naakt of overweeg je het na dit artikel?

Laat het ons weten in de comments!

Plaats een reactie